Sivas Lisesi

Hayri Sığırcı Caddesi No 2 Sivas
Vizyon
Bilimi ve teknolojiyi rehber olarak alan, Bilimsel ve teknik esaslara ve yeniliklere açık ve bunların gereğine inanmış, Ülkemizin içinde bulunduğu şartları ve ihtiyaçları bilen, Çevre ve ülke ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak buna uygun çalışan ve düşünen, Çağa uygun metotlarla çalışan, çağın gereklerine uygun olarak sürekli gelişen ve kendini yenileyen, Her türlü değişime ayak uydurabilen, Ülkemizin, ulusumuzun çıkarlarını kendi çıkarlarından önde tutmayı ilke edinen,Maddî ve Manevi bakımdan donatılmış, millî, ahlâkî, insanî, kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik, laik bireyler yetiştirmektir.
Misyon
İlgi, istek ve yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, öz güvenli olmalarını, kendi yetenek ve becerilerinin farkında olup, bunu değerlendirebilmelerini, kendi içinde ve başkalarıyla ilişkilerde dengeli olabilmelerini, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, objektif olmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, üretici, müteşebbis, yaratıcı, mücadeleci, girişimci bireyler olabilmelerini, saygı ve sevgi çerçevesi içinde düşüncelerini paylaşabilmelerini, alternatif düşüncelere saygılı olabilmelerini, çağın gelişen ve değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek, kendine ve toplumuna yararlı olabilecek beceriler ve alışkanlıklar kazanmalarını, bilgilerini hayata geçirebilecek pratik kullanım yöntemleri edinmelerini, birlikte iş görebilme alışkanlığı kazanmalarını, iyi bir insan, iyi bir vatandaş olarak hayata hazırlanmalarını, akılcı ve laik davranışlı bireyler olmalarını sağlamaktır.
110 Kapasiteli Kız Pansiyonu
Kontenjan Bilgileri
Okul Türü-Anadolu Lisesi / Yabancı Dil-İngilizce / 9.Sınıf Kontenjan (14) 10.Sınıf Kontenjan (5) / 11.Sınıf Kontenjan (4) / 12.Sınıf Kontenjan (11)
Taban-Tavan Puan Bilgileri