Okulumuz çedes çalışmaları kapsamında Selçuk Anadolu Lisesi pansiyonda kalan öğrencilerimiz ile öğretmenlerimiz iftar yemeğinde bir araya geldik.

Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi kapsamında okulumuzda "Âşıklık Geleneği" konulu panel düzenlendi. Âşıklık Geleneği ile ilgili bilgiler panelist öğrencilerimiz tarafından dinleyicilere aktarıldı.

Öğretmenlerimiz Fethiye BALCI,Şengül EVCİ ve Gülseren ŞAHİN'in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen programa Âşık Kaptani,Âşık Eseri ve Âşık Refiki katıldı. Âşıklarımız hem gelenekle ilgili değerli bilgilerini dinleyicilerle paylaştı hem de türküleriyle programa renk kattı.

LBU kapsamında Geleceğin Meslekleri Afiş Çalışmaları

Mrt

Hedef Okuyan Nesil Projesi kapsamında 9/A,9/D ve 9/F sınıfları arasında okudukları “Acımak” romanıyla ilgili bilgi yarışması düzenlendi.

Mrt

12. Sınıf öğrencilerimize Meslek Tanıtımı kapsamında; Cumhuriyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ana bilim dalı başkanı Doç. Dr. Hidayet Takçı bilgilendirme yaptı.

Bilgisayar Mühendisliği alanını, alanın Üniversiteler açısından, meslek ve iş bulma olanakları ile iş sektöründeki yeri konularında soru cevap şeklinde sunum gerçekleştirmiştir.

Hocamıza Sivas Lisesi adına teşekkür edriz.

Mrt

Okul Sporları kapsamında yapılan 23 takımın katılımıyla gerçekleştirilen Liseli Gençler Satranç İl Birinciliği müsabakalarında okulumuz takım halinde Erkeklerde dördüncü olmuştur.5 takımı katıldığı kızlar kategorisinde okul takımımız il ikincisi olmuştur.

Mrt

YKS sürecinde olan 12. sınıf öğrencilerimizin yaşadıkları; stres,kaygı,motivasyon,öz disiplinli çalışma alışkanlıkları,test çözme ve sınav stratejileri,beslenme ve uyku düzeni gibi konularda destek çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

Mrt

Liselerde Bilim uygulamaları LBU kapsamında Geleceğin Meslekleri alanında ilk Münazara gerçekleştirildi.

Şbt

Selçuk Ortaokulu ve Elçibey İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerini okulumuzda ağırladık.Misafir öğrenci ve öğretmenlere; Okul Yüzdelik dilimi, Spor, Sanat ve Yurt dışı Erasmus faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.Okul Bölüm ve Labaratuvarlarını gezdirerek  Lise hayatına dair fikir sahibi olmalarına katkıda bulunduk.

LGS' de tüm 8. sınıf öğrencilerine başarılar dileriz.

Şbt

Sivas Lisesi Tanıtımı için Ziya Gökalp Ortaokulunu ziyaret ettik.Etkinliğimize Ziya Gökalp Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine, Okulumuzun tarihçesini, LGS'de aldığı yüzdelik dilimleri, Sportif,Sanatsal ve Erasmus faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Lisede okutulan Dersler, Yemekhane ve ders Labaratuvarları konusunda bilgiler verildi.Öğrencilerin Okulumuz hakkındaki soruları cevaplandırıldı.Ziya Gökalp Ortaokulu Yönetici ve Rheber Öğretmenine Teşekkür ederiz.

Şbt

Velilerimize ''Sınav Sürecinde Ebeveyn Olmak'' konulu seminer düzenlendi.Seminerde Mezun öğrencimiz Psikolog Gülnihal Canpolat ve Diyetisyen Melike Özden velilerimizi bilgilendirdi.

Seminer içeriğinde '' Sınav nedir ne değildir?, Sınava yüklenen anlamlar, Ebeveynlik Stilleri, Anne babaların beklenti-kaygı ve tutumlarının öğrenciler üzerindeki etkileri nelerdir ve Sınav Kaygısına yönelik ailelere öneriler başlıkları yer aldı.Ayrıca Beslenmenin Zihinsel aktivitelerdeki önemine ve beslenme içeriğinin nasıl olması gerektiği üzerine bilgiler verildi.

Emeği geçen ve katılan tüm Velilerimize Teşekkür ederiz.

Şbt

9. sınıf öğrencilerimize ''Dene Yap ve Teknofest'' bilgilendirmesi yapıldı.Dene Yap sınav süreci, başvuru nasıl yapılacağı ve hangi aşamalardan geçerek Dene Yap öğrencisi olacakları hakkında bilgi verildi.Dene Yap öğrencisi olduktan sonra, Eğitim içerikleri, Proje geliştirme ve Teknofest katılım hakkında bilgi verildi.

Okulumuzda Dene Yap öğrencisi Furkan Efe Akçadağ, öğrencilere Dene Yap tecrübelerini paylaşarak, öğrencilerin sorularını cevapladırmıştır.Katılım gösteren herkese teşekkür ederiz.

Şbt

12. Sınıf öğrencilerimiz ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine gezi düzenledik. Öğrencilerimiz Üniversitenin taban ve tavan puanları, Staj imkanları,Öğrenci toplulukları hakkında bilgilendirildi.Mühendislik Bölümleri; Uçak Mühendisliği,Makina Mühendisliği,Kimya Mühendisliği ve Elektirik ve Elektronik Mühendisliği bölümlerinin tanıtımı yapıldı.Bölüm Öğretim üyeleri öğrencilerimzin sorularını cevaplandırdı.Üniversite gezimiz Bölüm Labaratuvarlarınıngezilerek bilgilendirilmesi ile sona erdi.

Emeği geçen herkese Teşekkür ederiz.