T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Sivas Lisesi

Water is Life

  Biyolojik bir çözücü olan su, yaşamsal faaliyetlerin devamı için vazgeçilmez temel bir ihtiyaçtır. Bu proje ile temel ihtiyacımız olan suyun yerinde kullanımı üzerine hedef kitlemizde doğru davranış alışkanlıklarının kazandırılması amaçlanmaktadır. Hedef kitlemiz, 13 - 19 yaş aralığındaki öğrenciler olup bu öğrencilerde su konusunda farkındalık oluşturulması düşünülmektedir. Projemizin ana teması "SU" olup, etkinliklerimizde "SU HAYATTIR " sloganı kullanılacaktır. Bu slogandan hareketle suyun tüm canlılar için en temel ve vazgeçilmez yaşam kaynağı olduğun vurgulanacaktır. Proje kapsamında yapılacak etkinliklerle suyun ülkemizde ve dünyada doğru kullanımına dikkat çekilerek bu konuda duyarlı bireylerin topluma kazandırılması düşünülmektedir. Projemizin yürütülmesi sürecinde teknolojik imkânlar kullanılarak, farklı ülke ve kültürlere mensup hedef kitleler ortak paydada buluşturulması ve bunlar arasında iletişimin, etkileşim kurularak yabancı dil becerilerinin geliştirmesi planlanmaktadır

 

·         Biyolojik bir çözücü olan su, yaşamsal faaliyetlerin devamı için vazgeçilmez temel bir ihtiyaçtır. Bu proje ile temel ihtiyacımız olan suyun yerinde kullanımı üzerine hedef kitlemizde doğru davranış alışkanlıklarının kazandırılması amaçlanmaktadır. Hedef kitlemiz, 13 - 19 yaş aralığındaki öğrenciler olup bu öğrencilerde su konusunda farkındalık oluşturulması düşünülmektedir. Projemizin ana teması "SU" olup, etkinliklerimizde "SU HAYATTIR " sloganı kullanılacaktır. Bu slogandan hareketle suyun tüm canlılar için en temel ve vazgeçilmez yaşam kaynağı olduğun vurgulanacaktır. Proje kapsamında yapılacak etkinliklerle suyun ülkemizde ve dünyada doğru kullanımına dikkat çekilerek bu konuda duyarlı bireylerin topluma kazandırılması düşünülmektedir. Projemizin yürütülmesi sürecinde teknolojik imkânlar kullanılarak, farklı ülke ve kültürlere mensup hedef kitleler ortak paydada buluşturulması ve bunlar arasında iletişimin, etkileşim kurularak yabancı dil becerilerinin geliştirmesi planlanmaktadır.

 

HEDEFLER

 

Suyun hayatımızdaki önemini vurgulamak.
Suyun doğru kullanımı ile ilgili farkındalık oluşturmak.
Suyun canlıların yaşamsal faaliyetleri için önemini vurgulamak.Kisisel bakım sırasında suyun daha az kullanımını sağlamak.
Su israfını önüne geçmek.
Suyun çevresel sorunları önlemede nasıl bir etkisi olduğunu vurgulamak.
Su kullanımında ki yanlış alışkanlıkları değiştirmek.
Su tüketiminde tasarruf sağlayan teknolojilerin keşfetmek.
Teknolojiyi doğru ve etkili kullanmak.
Yabancı dil öğrenimini becerilerini geliştirmek gibi 
hedefleri içermektedir.  

 

ÇALIŞMA SÜRESİ

 

Projemizi  yerli ve yabancı ortaklarımızla birlikte 2022 Ocak ayının ikinci haftası başlatılması ve 2020 Mayıs ayının sonunda her ay yapacağımız faaliyetler ile tamamlanması planlanmaktadır. Projemizin yürütülmesinde farklı ülke ve kültürlere mensup hedef kitlelerimiz olan öğrencilerimiz ortak paydada buluşturularak, çalışma süreci boyunca etkin bir şekilde proje çalışma sürecinde yer alacaklardır.

 

BEKLENEN SONUÇLAR

 

 

Projemiz sonuçlandığında, öğrencilerimizin  çevreye karşı ve doğal kaynakların korunması konusunda  daha duyarlı bireyler olması beklenmektedir.
Su kaynaklarının doğru kullanılması konusunda duyarlı bireylerin topluma kazandırılması düşünülmektedir. Ayrıca farklı ülke ve kültürlere mensup hedef kitleler ortak paydada buluşturularak, bunlar arasında iletişimin ve etkileşim kurulacak, yabancı dil becerilerinin geliştirilmesi sağlanacaktır.

 

 PROJE SAYFASINA GITMEK ICIN TIKLAYINIZ

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.02.2022 - Güncelleme: 16.01.2023 13:29 - Görüntülenme: 1967
  Beğen | 0  kişi beğendi