Şbt

Selçuk Ortaokulu ve Elçibey İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerini okulumuzda ağırladık.Misafir öğrenci ve öğretmenlere; Okul Yüzdelik dilimi, Spor, Sanat ve Yurt dışı Erasmus faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.Okul Bölüm ve Labaratuvarlarını gezdirerek  Lise hayatına dair fikir sahibi olmalarına katkıda bulunduk.

LGS' de tüm 8. sınıf öğrencilerine başarılar dileriz.

Şbt

Sivas Lisesi Tanıtımı için Ziya Gökalp Ortaokulunu ziyaret ettik.Etkinliğimize Ziya Gökalp Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine, Okulumuzun tarihçesini, LGS'de aldığı yüzdelik dilimleri, Sportif,Sanatsal ve Erasmus faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Lisede okutulan Dersler, Yemekhane ve ders Labaratuvarları konusunda bilgiler verildi.Öğrencilerin Okulumuz hakkındaki soruları cevaplandırıldı.Ziya Gökalp Ortaokulu Yönetici ve Rheber Öğretmenine Teşekkür ederiz.

Şbt

Velilerimize ''Sınav Sürecinde Ebeveyn Olmak'' konulu seminer düzenlendi.Seminerde Mezun öğrencimiz Psikolog Gülnihal Canpolat ve Diyetisyen Melike Özden velilerimizi bilgilendirdi.

Seminer içeriğinde '' Sınav nedir ne değildir?, Sınava yüklenen anlamlar, Ebeveynlik Stilleri, Anne babaların beklenti-kaygı ve tutumlarının öğrenciler üzerindeki etkileri nelerdir ve Sınav Kaygısına yönelik ailelere öneriler başlıkları yer aldı.Ayrıca Beslenmenin Zihinsel aktivitelerdeki önemine ve beslenme içeriğinin nasıl olması gerektiği üzerine bilgiler verildi.

Emeği geçen ve katılan tüm Velilerimize Teşekkür ederiz.

Şbt

9. sınıf öğrencilerimize ''Dene Yap ve Teknofest'' bilgilendirmesi yapıldı.Dene Yap sınav süreci, başvuru nasıl yapılacağı ve hangi aşamalardan geçerek Dene Yap öğrencisi olacakları hakkında bilgi verildi.Dene Yap öğrencisi olduktan sonra, Eğitim içerikleri, Proje geliştirme ve Teknofest katılım hakkında bilgi verildi.

Okulumuzda Dene Yap öğrencisi Furkan Efe Akçadağ, öğrencilere Dene Yap tecrübelerini paylaşarak, öğrencilerin sorularını cevapladırmıştır.Katılım gösteren herkese teşekkür ederiz.

Şbt

12. Sınıf öğrencilerimiz ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine gezi düzenledik. Öğrencilerimiz Üniversitenin taban ve tavan puanları, Staj imkanları,Öğrenci toplulukları hakkında bilgilendirildi.Mühendislik Bölümleri; Uçak Mühendisliği,Makina Mühendisliği,Kimya Mühendisliği ve Elektirik ve Elektronik Mühendisliği bölümlerinin tanıtımı yapıldı.Bölüm Öğretim üyeleri öğrencilerimzin sorularını cevaplandırdı.Üniversite gezimiz Bölüm Labaratuvarlarınıngezilerek bilgilendirilmesi ile sona erdi.

Emeği geçen herkese Teşekkür ederiz.

Şbt

Hedef Okuyan Nesil Projesi kapsamında öğrencilerimiz velileri ile kitap okuyor.

Şbt

6 Şubat Malatya Depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımı minnetle anıyoruz.

Ock

12. Sınıf Sayısal öğrencilerimiz için, Sağlık alanında meslekler hakkında bilgilendirme semineri yapıldı.Sivas Lisesinden 1989 yılında mezun olan ve TIP alanında kariyer yapan Sayın Prof. Dr. Zekeriya ÖZTEMÜR öğrencilerimizle buluştu.Sağlık alanı meslekleri ve Akademik kariyer basamakları hakkında bilgilendirme yaparak, öğrencilerimizn de sorularını cevaplandırdı.

Kendisine ve emeği geçen öğretmenlerimize Teşekkür ederiz.

Ara

Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerini ve Öğretmenlerini okulumzda misafir ettik.Okulumuzun Akademik, Sosyal, Kültürel ve Sportif faaliyetleri hakkında bilgilendirme ve misafir öğrencilerin sorularını cevaplandırdık.Okul pansiyonu, yemekhane , spor salonu ,okul kütüphanesi ve Labaratuvarları gezdirerek , misafir öğrencilerin bir üst öğrenim kurumu hakkında hedefleri doğrultusunda motivasyon kazanmalarını amaçladık.

LGS sınavına girecek tüm öğrencilere başarılar dileriz.

Ara

12. Sınıf öğrencilerimiz ile Sivas Bilim Teknoloji Üniversitesine ziyaret gerçekleştirdik.Ziyaretimzde Üniversitenin Bölüm tanıtımları ve öğrencileri meslek hayatına hazırlarken sunduğu Staj,Proje çalışmaları ve Yurt dışı olanakları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet KUL ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dekanı, aynı zamanda 1988 yılı Sivas Lisesi mezunumuz olan Prof. Dr. Metin ZONTUL, öğrencilerimizin Üniversite hakkında merak ettikleri soruları cevaplandırdı.Ziyaretimiz Üniversitenin Derslik, Labaratuvar, Kütüphane,Kafeterya ve Yemkhane birimlerini gezerek yetkililerden bilgi aldılar.Ayrıca Labaratuvar Öğretim elemanları öğrencilerimize; Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Malzeme ve Metalurji Mühendislik dallları hakkında bilgi verdiler.

Emeği geçen herkese Teşekkür eder, 5 Aaralık Dünya Mühendisler gününü kutlarız.

Ara

12.sınıflarımız yoğun bir tempoyla sınava hazırlanıyor. Bu süreçte öğrencilerimize destek olmayı önemsiyoruz. Meslekleri tanımaları ve kendilerine en uygun mesleği seçmelerine yardımcı olmak için eski mezunlarımızı onlarla buluşturuyoruz. Atakan Karabulut da Lisemizin eski mezunlarından. Halihazırda Bingöl Ağır Ceza hakimlerinden olan Atakan Karabulut 12.sınıf TM sınflarımızda mesleği hakkında bilgi vererek öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Öğrencilerimize yol açan kılavuzluğundan dolayı eski mezunumuz Atakan Karabulut'a çok teşekkür ediyor, hayatında mutluluk, başarı, sağlık diliyoruz.