Doç. Dr. Doğan Kaya ile sözyleşi

Millî Eğitim Bakanlığımızca, kamuoyunun görüşüne açılan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan ve bütüncül eğitim yaklaşımını temel alan yeni müfredatta beceri odaklı yaklaşım benimsendi.

Selçuk Anadolu Lisesi Pansiyonunda kalan Öğrencilerimizi Ziyaret

Liselerde Bilim Uygulamaları Milli Teknoloji hamlesi projesi

"Log in nack the real Life" Erasmus Projesi Türkiye Hareketliliği 18-22 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Okulumuz çedes çalışmaları kapsamında Selçuk Anadolu Lisesi pansiyonda kalan öğrencilerimiz ile öğretmenlerimiz iftar yemeğinde bir araya geldik.

Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi kapsamında okulumuzda "Âşıklık Geleneği" konulu panel düzenlendi. Âşıklık Geleneği ile ilgili bilgiler panelist öğrencilerimiz tarafından dinleyicilere aktarıldı.

Öğretmenlerimiz Fethiye BALCI,Şengül EVCİ ve Gülseren ŞAHİN'in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen programa Âşık Kaptani,Âşık Eseri ve Âşık Refiki katıldı. Âşıklarımız hem gelenekle ilgili değerli bilgilerini dinleyicilerle paylaştı hem de türküleriyle programa renk kattı.

LBU kapsamında Geleceğin Meslekleri Afiş Çalışmaları

Mrt

Hedef Okuyan Nesil Projesi kapsamında 9/A,9/D ve 9/F sınıfları arasında okudukları “Acımak” romanıyla ilgili bilgi yarışması düzenlendi.

Mrt

12. Sınıf öğrencilerimize Meslek Tanıtımı kapsamında; Cumhuriyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ana bilim dalı başkanı Doç. Dr. Hidayet Takçı bilgilendirme yaptı.

Bilgisayar Mühendisliği alanını, alanın Üniversiteler açısından, meslek ve iş bulma olanakları ile iş sektöründeki yeri konularında soru cevap şeklinde sunum gerçekleştirmiştir.

Hocamıza Sivas Lisesi adına teşekkür edriz.

Mrt

Okul Sporları kapsamında yapılan 23 takımın katılımıyla gerçekleştirilen Liseli Gençler Satranç İl Birinciliği müsabakalarında okulumuz takım halinde Erkeklerde dördüncü olmuştur.5 takımı katıldığı kızlar kategorisinde okul takımımız il ikincisi olmuştur.

Mrt

YKS sürecinde olan 12. sınıf öğrencilerimizin yaşadıkları; stres,kaygı,motivasyon,öz disiplinli çalışma alışkanlıkları,test çözme ve sınav stratejileri,beslenme ve uyku düzeni gibi konularda destek çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

Mrt

Liselerde Bilim uygulamaları LBU kapsamında Geleceğin Meslekleri alanında ilk Münazara gerçekleştirildi.