Eyl

2022-2023 yılı mezun Yıldızlarımızdan Vildan BÜLTE, 12. SINIF TM öğrencilerimizle buluştu:Sınav Deneyimini paylayştı ve öğrencilerimizin sorularını cevapladı.Öğrencimiz; Sınav sürecinde ki sınava hazırlık stratejilerini ve sınav sırasında odaklanma ve testteki cevaplandırma sırası gibi, sınav stratejisini nasıl belirlediğini ve ayrıca kaynak tavsiyerinde bulundu

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitsi Hukuk fakiltesini kazanan öğrencimize Teşekkür ediyor, Başarılarının daim olmasını diliyoruz.

Eyl

2022-2023 yılı mezunlarımızdan Buse Şahin, 11. ve 12. sınıf TM alanı öğrencilerimizle YKS sürecini nasıl yürüttğü ile ilgili bilgilendirdi.Buse Şahin Galatasaray Üniversitesine giden yolculuğunda; Sınava nasıl hazırlandığını, Zamanını nasıl yönettiğini ve Psikolojik iyilik halini nasıl koruduğunu öğrencilerimizle paylaştı.Öğrencilerimizin sorularını yanıtlayarak etkinliğimiz devam etmiştir.

Öğrencimize Teşekkür ediyor başarılarının daim olmasını diliyoruz.

Eyl

İlk Ders Zili programımız; Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.Okul Müdürü Abüdün TAKÇI okul açılış konuşması yapmıştır.Daha sonra Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersi Öğretmeni Fatih GÜLMEZ, Eğitim ve Öğretimin insan ve toplum için önemini anlatan konuşmasını yapmıştır. 2022-2023 Okul birincimiz Perihan ALP'e plaket sunumu ile devam etmiştir.2022-2023 yılı YKS'de Galatasaray Üniversitesi İşletme bölümünü kazanan öğrencimiz Buse ŞAHİN'nin motivasyon konuşması ile devam etmiştir.Öğrencilerimize 2023-2024 Eğitim yılında  başarılar dileriz.

Eyl

Sivas Lisesi 9. sınıfa yeni başlayan öğrenci velilerimize 2. oturum olarak Hoşgeldiniz programı yapıldı.Programda Okul Müdürü Abüdün TAKÇI açılış konuşması yaptı.Daha sonra Müdür yardımcılarımız genel işleyiş kuralları hakkında velilerimizin sorularını cevapladı.Program Rehberlik Servisi Öğretmenlerimizin, Okul tanıtımı, Yönetmelikler ve Okulun Fiziki, Akademik, Sosyal ve Kültürel imkanları hakkında velilere  bilgi verdiler.Daha sonra Okul velilere gezdirilerek program bitirilmiştir.

Katılım sağlayan tüm velilerimize Teşekkür ederiz.

Ağu

YKS tercihleri için Okulumuz ve Sivastaki öğrencilerimize danışmanlık vermek üzere okul ekibimiz çalışmaları devam ediyor.27 Temmuz 8 Ağustos arasında tüm YKS girmiş öğrencileri okulumuza bekleriz.

Haz

Kızılay Kulubü Öğretmenimiz Cengiz Kızılay organizesi ile Okul Öğretmenlerimiz ve İdarecilerimiz kan bağışında bulundu.Teşekkür ediyoruz.

Haz

Okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Melahat Yıldırım ve öğrencilerimizin, yıl boyunca yaptığı çalışmaları sergiledik.Öğretmenimize ve tüm  öğrencilerimize teşekkür ederiz.

12. Sınıf Öğrencilerimize YKS için, moral olması ve Lise hayatının son günleri olması sebeiyle, okulumuz spor salonunda etkinlik düzenlendi.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

• 11F ve 11G sınıfı öğrencilerimiz ile, okulumuzdan daha önce mezun olup Üniversitede okuyan öğrencilerimiz buluştu.Hukuk Fakültesi öğrencilerimiz Rana KAYA, Batuhan ÖZ ve Sınıf Öğretmenliği bölümü okuyan Zeliha ŞAHİN ve Emine KEPENEK okulumuza gelerek, hem Üniversite yaşamı hem de Bölümleri hakkında 11. sınıf TM alanındaki öğrencilerimize bilgilendirme yaptılar.Kendilerine Okulumuz ve Öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

Hedef Projesi kapsamında  Zoom üzerinden öğrencilerle İngilizce konuşma etkinliği yapıldı.

Okulumuz veli ve Öğretmenlerimize, Sivas Emniyet müdürlüğü iş birliği ile, Bağımlılıkla mücadele konusunda bilgilendirme semineri yapıldı.Katılımları için tüm veli ve Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

8-18 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen Liseler Arası  Genç B Basketbol Müsabakalarında okulumuz Erkek Basketbol Genç B takımı il 2. Olarak tamamlamıştır. Turnuva boyunca güzel maçlar oynayan sporcu öğrencilerimizi ve beden eğitimi öğretmenimiz E. Erdinç Günaydın'ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz

Sivas Lisesi olarak, okulumuzun İlimiz Ortaokul 8. sınıf öğrencileri için tanıtım çalışmaları devam ediyor.Yıl boyunca, Hafik İmam Hatip Ortaokulu, Mevlana Vali Zübeyir Kebelek Ortaokulu, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, Şükrü Pürgül Ortaokulu ve son olarak Behrampaşa Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri için okul tanıtım çalışması Rehberlik Servisimiz tafafından gerçekleştirilmiştir.Tanıtım çalışmalarına toplamda 140 öğrenci 11 Öğretmen katılım sağlamıştır.Emeği geçen herkese Teşekkür ederiz.

Okulumuz 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizle Üniversiteler Tanıtım Fuarını ziyaret ettik.Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kampüsünde düzenlenen fuarda, öğrencilerimiz Üniversite stantlarını gezerek bilgi aldılar.Ayrıca Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kampüsünü gezerek, üniversite yaşamını deneyimlediler.Emeği geçen herkese Teşekkür ederiz.